dilluns, 10 de febrer de 2014

Una Universitat amb molta història

Logo de la universitat Blanquerna
(google imatges)
L'altre dia, fent una activitat escolar sobre el nostre futur, vaig trobar una universitat que em va semblar força interessant. Aquesta universitat, no era ni més ni menys que la Blanquerna. Vaig mirar-la més a fons, i vaig descobrir que el nom de la universitat fou donat degut a un llibre de l'edat mitjana titulat llibre Devast i Blanquerna escrit per Ramon Llull (1232-1316).

Ramon Llull fou un gran escriptor de l'edat mitjana que va expressar-se en llatí, en català i en àrab. Va ser un dels primers a proposar temes contemporanis i també va ser un dels pioners que va usar la llengua popular, en el seu cas el català, per tractar temes reservats a la llengua sàvia, és a dir el llatí, per tractar temes com ara la filosofia i la ciència.
Llibre devast e BlanquernaCom he dit abans, el nom de la universitat, ve donat pel llibre Devast e Blanquerna, el qual descriu amb molta vivacitat i de manera realista la vida medieval, en contrast amb les novel·les de l'època, amb una presència molt més marcada de l'element fantàstic. Llull escriu aquest llibre amb la intenció d'arribar a tota mena de públic i, per aquest motiu, disfressa la seva veritable intenció (donar un model de vida cristiana a seguir) sota l'aparença d'una novel·la d'aventures.


Enric Bocanegra / 1r batx. A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada