dimecres, 12 de febrer de 2014

jugant amb la literatura

JARDINS DE JOSEP AMAT

He elegit aquests jardins perquè sempre hi passejava amb els meus pares quan era petita i quan es va dir de fer aquest blog hem van vindre al cap aquelles passejades i vaig pensar en investigar sobre Josep Amat.
Josep Amat va néixer a Barcelona el 13 d’Abril de 1907 i va morir el 17 de Gener de 1991. Va ser un pintor del segle XX i uns dels referents catalans d’aquella època. Únicament es dedicava a pintar paisatges.  La seva manera de pintar que s’havia considerat com impressionista o postimpressionista amb la perspectiva de la seva trajectòria desprès de la seva mort és considerat pintor independent i amb tendències fauvistes. 
 No va ser fins a 1970 que es va començar a reconèixer la seva llarga trajectòria artística
El 14 de Juny de 1997 Barcelona li va fer un homenatge dedicant-li uns jardins a Sant Gervasi.

Aquest jardí porta el seu nom ja que era el jardí on ell havia fet grans partides de petanca amb en Llorenç Artigues i amb en Miquel Villà. Cada setmana quedava amb el Miquel Villà per fer alguna canasta quan ja no podia jugar a la petanca. Josep Amat diu que les coses canvien , es modernitzen que es bo perquè el país es renova però que la tradició també es una cosa magnífica. Tot això ho diu en una entrevista on per acabar-la baixen al jardí, Josep Amat s’ajup dificultosament i amb una mà agafa dos tortugues que corren pel jardí. Ell es troba be en aquell jardí ombrejat ara que el sol és alt. És hora de dir adéu i tornar a les vies que han destruït Sant Gervasi.

Nadine Masip Castillo
1r de Batxillerat B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada