dimarts, 18 de febrer de 2014

La poesia visual de Joan BrossaEn la meva entrada m'agradaria parlar sobre el poeta català Joan Brossa i Cuervo i mostrar la seva presència actualment.

Com ja he dit anteriorment Joan Brossa va ser un poeta, dramaturg i artista plàstic català. Ell creia que no existien diferències entre els diferents gèneres (literatura, pintura, plàstica ...) sinó que ell deia que els gèneres artístics són mitjans diferents per expressar una realitat idèntica.

Els inicis artístics i literaris de Joan Brossa se ​​situen en 1941 amb uns poemes de caràcter visual que va cridar "experimentals" i també va començar amb el teatre amb la seva obra "El cop desert".


          Una de les seves obres més reconegudes és "Poema corpori Barcino". Està situada a la plaça Nova de Barcelona, al costat de la catedral i just davant de les parets romanes. Tot i formar una paraula sencera, cada lletra constitueix una peça d'art per si mateixa, mentre que el seu conjunt estableix tot un joc amb la perspectiva i l'entorn. Un entorn definit per la presència de la Catedral, la muralla, i la reproducció d'un arc de l'aqüeducte romà que neix al costat de l'estructura. Es tracta del nom principal de la Colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino, origen de la Barcelona actual. Les lletres, sis de bronze i una d'alumini.                                             


Lluc Martínez // Secció C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada