dimarts, 18 de febrer de 2014

Un gran referent cultural

Actualment es parla molt de que s’està perdent la cultura, això s’atribueix a la tecnologia moderna que fa que, cada cop més, la societat canviï un llibre per un mòbil. Tot i això, encara hi ha llocs molt a prop nostre en els quals la cultura segueix vigent el dia a dia i on es té molt present la cultura del poble català. Un d’ells és L’Ateneu Barcelonès.
Aquest centre, situat molt a prop de l’escola, al carrer Canuda del Barri Gòtic de Barcelona, és un gran centre en el que s’hi duen a terme diferents activitats relacionades amb la cultura catalana  i que disposa de molts serveis de cara al públic. Algunes de les activitats són classes de llengües, classes d’humanitats, tallers d’escriptura... Tots aquests tallers mantenen viva la cultura i la transmeten en el dia a dia a tots aquells qui ho desitgen.  L’Ateneu també disposa d’una àmplia biblioteca i del lloguer de diferents sales i espais per dur-hi a terme activitats privades. A més, sempre ha estat un punt molt actiu en la música en el qual hi ha hagut concerts de músics prestigiosos. En resum, s’ha convertit, en un enorme centre que proporciona diferents serveis de cara al públic, sempre sent la cultura catalana la base d’ells.


                 Entrada principal de l’Ateneu Barcelonès


Aquest centre fou creat l’any 1860 i des d’aleshores sempre ha estat un lloc de molta fama com a promotor de la cultura catalana. Les activitats que ha anat realitzant han evolucionat al llarg dels anys. El pas de la història ha sigut molt significatiu en l’evolució de l’Ateneu Barcelonès, tenint en compte que des de la seva creació Catalunya ha viscut una Guerra Civil i una dictadura entre d’altres. També cal  destacar que al ser un espai de molta fama des dels seus inicis, ha estat presidit per grans literaris catalans com Àngel Guimerà (qui va catalanitzar l’Ateneu l’any 1895), Joan Maragall i Pompeu Fabra, tots ells grans autors que han marcat la literatura catalana.Quadres de Juntes directives de l’Ateneu per les que hi van passar grans literaris catalans

També cal desatacar que a part de tot el que transmet com a centre cultural català, l’edifici de l’Ateneu anomenat Palau Savassona, és una gran construcció arquitectònica pròpia del 1905, any en el que la seu de l’Ateneu es va instal·lar al Gòtic. Per tant, aquest centre està envoltat de cultura en tots els sentits. Així que és un bon lloc per visitar i contagiar-se de tota aquella cultura que s’està perdent.


Ariadna Puig
1r batx C
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada