dilluns, 17 de febrer de 2014

Kafka pels carrers de Barcelona

A finals de gener, un d'aquets caps de setmana que sembla de primavera, vaig anar a dinar a la Barceloneta. Vam aprofitar la bona temperatura que feia i vam baixar fent un passeig pel Born on, per casualitat, vaig trobar un restaurant amb un nom que va resultar-me familiar: Café Kafka. I no és precisament pel mot "cafè", sinó pel nom de l'escriptor jueu Franz Kafka.
Estic convençuda que la majoria sabreu qui és, almenys els que l'any passat vau estudiar a l'escola, perquè Kafka és l'autor del llibre "La metamorfosi", una novel·la curta que m'atreveixo a qualificar com a intensa, profunda i inquietant.
El peculiar autor d'aquest clàssic, Franz Kafka, va néixer a Praga el 3 de juliol 1983 i va morir a Àustria el 3 de juny de 1924. La seva obra està considerada una de les més influents de la literatura universal. De fet, s'utilitza el terme "kafkià" per fer referència a situacions angoixants i absurdes. Pel que fa a les seves obres, va escriure tres novel·les que mai no va acabar: Amèrica, El procés i El castell. També va escriure un parell de novel·les curtes que porten per títol La metamorfosi i La colònia penitenciària, així com altres relats breus o escrits autobiogràfics.
Per últim, faré referència a la inspiració d'aquesta entrada: el Café Kafka. Aquest restaurant, definit com a "refugi de viatgers encuriosits" a la seva pàgina web, està situat ben a prop del Mercat del Born i ofereix una cuina "senzilla i de qualitat". Encara no he tingut l'oportunitat de tastar els seus plats, però segur que no trigaré en trobar l'ocasió per fer-ho.
Restaurant Café Kafka i fotografia de Franz Kafka
(Font imatges: Google)
Marta Navarro - 1r Batxillerat C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada