dijous, 7 de novembre de 2013

Ramon Llull: Filòsof, Carrer i Universitat

He escollit aquest referent literari perquè l'altre dia vaig passar pel carrer Llull i vaig sentir curiositat de voler remarcar la influència que ens ha provocat aquest personatge; també el vaig triar ja que va ser un escriptor, filòsof, teòleg... molt important en la nostra cultura catalana i se n'havia de fer referència. 


Ramón Llull
Biografia:
Ramón Llull va néixer l'any 1232 a la ciutat de Mallorca, durant la seva juventut va servir com a senescal i majordom. Al 1257 es va casar amb Blanca de Picany i va tenir dos fills. Cap als trenta anys va tenir quatre aparicions de Crist crucificat i a partir d'aquí la seva vida va canviar radicalment. Al sentir-se cridat per Déu, va deixar la bona vida i es va dedicar a convertir els infidels mitjançant la persuasió, a escriure llibres. Al 1265 va anar a peregrinar per Terra Santa i un esclau moro li va ensenyar la llengua àrab. Va estudiar llatí, la filosofia musulmana i la filosofia i la teologia cristiana antiga. Al 1276 funda el monestir de Miramar a l'illa de Mallorca, on s'ensenyava l'àrab als missioners, així com la manera de convèncer als musulmans. Va viatjar per diversos països d'Europa (Alemanya, França, Itàlia, etc.) i pel nord d'Àfrica (Algèria, Ceuta, Tunis, Jerusalem, Egipte, etc.). Va visitar filòsofs, papes, i reis, i els explicava els seus pensaments. Va morir al 1325 tornant d'un viatge a Tunis. El seu cos va ser enterrat a l'església de Sant Francesc a Mallorca.

Llull va escriure més de 265 llibres, aquí hi ha Llistat de les obres. Però jo només us en dic les més conegudes, que són:
Al ser un referent literari tan important, se li ha donat el seu nom a un carrer, a una universitat, a un institut... 

Carrer Llull
Miriam Batlló - 1r Batxillerat E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada