diumenge, 3 de novembre de 2013

Pedalar sense moure's

He triat aquest llibre, ja que va ser escrit per uns dels autors mes destacats de la literatura catalana. El llibre pertany a Sergi Pàmies, va néixer a París, França el 26 de gener de 1960. Fill de la escriptora Teresa Pàmies i del polític Gregorio Lopez Raimundo. Essent un noi jove, va marxar a Catalunya i va aprendre el català, que esdevindria la seva llengua literària.Va treballar com a contable, feina que va deixar tres anys després d'escriure el seu primer llibre titulat "T'hauria de caure la cara de vergonya".
Més tard, va escriure la bicicleta estàtica, un recull de dinou contes publicats per l'editorial Quaderns Crema. 

Totes les obres escrites per aquest gran autor, han estat publicades per aquesta editorial, Quaderns Crema, fundada el 1979 per Jaume Vallcorda.

En part, he escollit aquest llibre ja que és el llibre més autobiogràfic de l'autor fins la data. En bicicleta estàtica, l'autor juga amb la confusió que crea en el lector, ja que barreja part de ficció i veritat, de manera que el lector a vegades no sap ben bé si el que esta llegint és cert o inventat. 
Més enllà de la literatura, Sergi Pàmies també també es un narrador, articulista de la vanguàrdia, crític de la televisió catalana i traductor. Ha traduït llibres des de la tercera mentida de Agota Kristof fins uns dels contes més populars de la literatura catalana infantil, la caputxeta vermella. A part de haver traduït altres obres, moltes de les seves novel·les s'han traduït a altres idiomes com per exemple l'alemany, l'anglès, el castellà, el francès i el japonès.Enric Bocanegra / Secció A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada