dijous, 31 d’octubre de 2013

L'embarbussament com anunci


Aquesta era la notícia sobre l'anunci televisiu que sortia el dia 1 de maig de fa dos anys a La Vanguardia, i que donava així vida a la nova "Vanguardia en català". Al subtítol posava: "Martina Klein, Carles Puyol, Anna Veiga i Pau Garcia-Milà juguen a les paraules amb nosaltres. Una cita de Dalí, que va repetir Quim Monzó, idea base per a l'anunci de la nostra edició en català."

Doncs això mateix és el què van fer. Tot va començar amb Salvador Dalí, quan després d'una prova de càmera abans d'una entrevista a la Radiotelevisió francesa el 1965. Dalí es va igualar les dues puntes del seu majestuós bigoti, va mirar a la càmera i va llençar: "Una polla xica, pica, camatorta i ballarica va tenir sis polls xics, pics, camatorts i ballarics. Si la polla no hagués estat xica, pica, camatorta i ballarica, els sis polls no haguessin estat xics, pics, camatorts i ballarics". I es va quedar tant ample, com si fos el més normal.

Després d'ell va venir, quaranta i dos anys després, durant el discurs en la cerimònia d'obertura de la Fira del Llibre de Frankfurt, Quim Monzó i va llençar de la mateixa manera el mateix embarbussament.

Llavors Ignasi Clarà, director creatiu, va convocar a aquests quatre representants, del glamur, l'esport, la investigació i les tecnologies del futur, respectivament, per representar aquesta idea de continuïtat i tradició i d'herència cultural, que és la base de l'anunci amb què es presenta l'edició en català de La Vanguardia. A l'anunci surten tots quatre, entre d'altres, intercalant-se, mentre reciten diversos embarbussaments.

Pere Guardiola, director general de La Vanguardia, es mostrava satisfet del treball de la productora, GDA, que va realitzar fins a quatre versions de l'anunci.


Aquí teniu l'anunci:JORDI CAUBET / Secció D


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada