dimarts, 10 de setembre de 2013

Aquest blog el que pretén és que OBSERVEU i PUBLIQUEU!

A continuació us mostro una entrada-exemple que us servirà de model per poder fer de manera correcta les vostres.


Quan el vi agafa aromes espriuencs

He triat aquesta imatge perquè enguany, aquest 2013, s'està celebrant el centenari del naixement de l'escriptor Salvador Espriu. Amb ella tenim un perfecte exemple de l'ús de la literatura més enllà del llibre de paper o (ja) digital i, en aquest cas que ens ocupa, seria un exemple de producte-negoci. Es tracta del fet d'haver embotellat un vi blanc i un vi negre amb el nom de SYNERA que és la localitat del Maresme d'Arenys de Mar llegida al revés.
Sinera, tal com ho escrivia Espriu, era la vila on van néixer els seus avantpassats i on, d'infant i de jove, solia passar els estius.
Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farnés el 10 de juliol de 1913 i va morir a Barcelona el 22 de febrer de 1985. És un dels escriptors més significatius de la postguerra i un dels poetes catalans més importants del segle XX. Cal saber però que es va donar a conèixer com a narrador i que va fer una tasca important en la recuperació del teatre català. Fou considerat, juntament amb Josep Pla i Josep M. de Sagarra, un dels renovadors de la prosa catalana noucentista.
Un cop acabada la Guerra Civil, Salvador Espriu va viure una mena d'exili interior però mai abandonà el conreu literari. Als anys seixanta i setanta, l'obra d'Espriu, i ell mateix, es converteixen en símbol de la literatura catalana.
A dins de la seva obra, Sinera, és un dels seus grans mites literaris i esdevé un símbol del paradís perdut.
La producció literària d'Espriu és extensa però ja que estem parlant de Sinera, de la seva producció poètica, citarem El cementiri de SineraLa pell de brau és probablement la seva obra més coneguda, en què desenvolupa la visió de la problemàtica històrica, moral i social d'Espanya).
Aquesta imatge la vaig trobar el mes de juliol de 2013 a través d'una piulada via Twitter. Cercant un xic més d'informació, he pogut esbrinar que Synera és la marca d'una de les gammes de vins del Celler Ramón Roqueta i que els vins Synera Blanc i Synera Negre varen ser els seleccionats per acompanyar la música dels artistes del Concert Espectacle que es va oferir aquest 10 de juliol a la vila marinera d'Arenys de Mar en homenatge a Espriu.

Nom autor / Secció de l'alumne